27 aug. 2013

Parcă n-ar fi de ajuns că muncim 8 ore pe zi. Pe hârtie. Că în realitate de fapt muncim cu mult mai mult, unii ajung și la 12 ore zilnic, iar în alte țări (ca de exemplu China) situația e și mai tragică. Parcă nu ar fi de ajuns că primim salarii mizere pentru serviciile prestate (da, aici se includ și cei care câștigă binișor; gândiți-vă în cât timp vă puteți lua un apartament din banii de salariu ca să înțelegeți la ce mă refer).

sclavi

Societatea asta te transformă încet-încet într-un robot. Ajungi să nu mai știi altceva decât lucru, bani și taxe, te sună șeful de la job și acasă în timpul liber, nu-ți ajunge venitul ca să-ți plătești întreținerea, să ții copiii la școală (ce să mai vorbesc de facultate) și să trăiești decent cât de cât. De ce? Explicați-mi și mie de ce tăim într-un sistem atât de restrictiv, după ani și ani de evoluție, parcă s-ar cere să fim mai înțelepți.

În fine, ziceam că nu ajung toate aceste lucruri, ne mai trebuie și un Edward Snowden, adică mă scuzați, el a făcut bine, el a fost eroul aici. Edward Snowden a deconspirat faptul că agenția americană NSA (National Security Agency) are un program de supraveghere mondială, adică înregistrează tot ce faci pe net, tot ce vorbești la telefon, îți pot accesa conturile online, parolele etc. Tot. Pentru aceste dezvăluiri el a devenit inamicul public numărul 1 în State dar a primit adăpost în Rusia.

Eu sper că lucrurile se vor îndrepta pe viitor și mașinațiunile celor care dețin puterea de a ne face robii lor vor eșua.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu